|   EN

          Rektor Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim oraz Dyrekcja Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wielkopolskim zapraszają na konferencję naukową z okazji 70-lecia ZSG, pt. "Style żywienia w XXI wieku", która odbędzie się 18.11.2016r. o godzinie 11.00 w Auli Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim przy ul. Chopina 52.

 

 

KONFERENCJA NAUKOWA Z OKAZJI 70-LECIA

ZESPOŁU SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH

im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wielkopolskim

pt. „Style żywienia w XXI wieku”

18.11.2016 (piątek)

Aula Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolski ul. Chopina, Budynek nr 5

Część I - Debata oksfordzka adresowana do uczniów szkół gimnazjalnych, ponadgimnazjalnych i studentów (8:45 - 10:30)

Tytuł debaty: „Współczesna żywność zagraża zdrowiu człowieka”

Oficjalne rozpoczęcie konferencji i powitanie gości - godz. 11:00

Część II - Wykłady 11:10 - 13:25

1. Joanna Ochniak, „Wpływ mediów na kształtowanie trendów żywieniowych współczesnego Polaka”

(11:10 - 11:30)

2. Małgorzata Stodolak, „Przeczytaj etykietę zanim kupisz” (11:30 - 11:50)

3. Dr Bogusław Bukowski, „Proces produkcji, dystrybucji i transportu w aspekcie globalizacji” (11:50 - 12:10)

Przerwa kawowa - 15 min. (12:10 - 12:25)

4. Dr Danuta Godlewska, „Jakie czynniki wpływają na zachowania żywieniowe?” (12:25 - 12:45)

5. Dr Jolanta Gebreselassie, „Wpływ żywienia na mowę człowieka” (12:45 - 13:05)

6. Grzegorz Łapanowski - film z wykładem pt. „Dobre jedzenie ma znaczenie”

(13:05 - 13:25)

Przerwa kawowa - 10 min (13:25 - 13:35)

Część III - Pokaz (13:35 – 14:00)

Łukasz Konik - „Certyfikowane produkty regionalne w nowych trendach kulinarnych”

Zakończenie konferencji

 

 

Back to top